Skip to main content

Usluge

01

Istraživanje / Marketing planiranje

Sve počinje idejom, a da bi došlo do marketing plana i realizacije potrebno je istraživanje. Istraživanje je potrebno kako bi nas marketing plan vodio u dobrom pravcu. 
 
Postavlja se pitanje, šta želimo da postignemo i na koji način? Razgovaraćemo kako bismo zajedno došli do vaših (a samim tim i naših) potreba i ciljeva. Analiziraćemo poziciju potrebe ciljne grupe, poziciju brenda, kao i konkurencije.
 
Definisaćemo digitalni marketing pravac, kreirati marketing strategiju i aktivnosti koje potrebne.
02

Kreativni koncept

Koncept je tlo za svaku ideju, proizvod ili uslugu, a potom i kampanju. Svaki posao se oslanja na koncept – kreativnost, imaginaciju i viziju onog ko koncept osmišljava. Mi ćemo kreirati koncept iz tog cveta komunikacija.

Ključne tačke koje promatramo:

  • Vas, jer ste vi osoba sa specifičnim težnjama, željama i interesovanjima
  • I jedinstveni atribut vašeg proizvoda

Smatramo da je važno da vas razumemo kao osobu, da bismo dodatno ugradili upravo VAS u komunikacioni koncept vašeg proizvoda. Ove dve tačke se, objedinjene, ulivaju u koncept vašeg proizvoda. Što više faktora uključimo, veće su šanse da koncept zrači. I da odgovorimo na pitanje zašto klijent da izabere vas, a ne nekog drugog.

Šta čini koncept?

– istaživanje
– naziv, logo i slogan
– sadržaj i vizual
– ton i kanali komunikacije

Ukratko, koncept je namenjen je da zainteresuje klijente, utiče na emocionalni odgovor i inspiriše ih da preduzmu akciju.

03

Grafički i veb dizajn / Kreiranje sajta

Zašto je dizajn sastavni deo i bitan deo uspeha svakog plana, kampanje, posta i tako dalje? Svi primećujemo lepo, a lepotu čini simetrija, boje, oblici…i zato je bitno sve to dobro upakovati, jer čovek je vizuelno biće.

Kreiranje sajta je postalo neizostavni deo svakog plana, jer sajt je glavni alat promocije, edukacije i prodaje. Čak i kad nije u pitanju internet prodaja. Sve što vidimo, čujemo i želimo, tražimo u 90% slučajeva na internetu i tako dolazimo do sajta. Čak su se i preporuke „preselile“ na internet.

I zato ćemo:

  • Kreirati vizuale, logo i sve ostale materijale u skladu sa porukama koje želimo da prenesemo klijentima,
  • Napraviti veb strane, sadržaj ili ceo sajt u skladu sa konceptom i potrebama,
  • Pratiti rezultate i praviti izveštaje po kanalima komunikacije i ažurirati podatke za sajt
04

Kreiranje sadržaja / vođenje društvenih mreža

O društvenim mrežama se dosta toga zna. Postale su ne samo potreba, nego i neophodnost. Skoro kompletna komunikacija se odvija na raznim mrežama, Facebooku i Instagramu, kao što su promocije, oglašavanje, diskusija, trendovi, izgradnja imidža, ali i najvažnije – prodaja.
 
I šta uraditi kad već to sve znamo?
 
Prvo ćemo upoznati vas, a nakon toga i druge sa vama tj. vašim proizvodima ili uslugama.
Odredićemo koji kanali su adekvatni za vaš biznis, jer često se greši u tome da se smatra da svaki brend mora da ima na primer Instagram nalog. Možda vaša publika nije na Instagramu, nego na Google platformi. Zato ćemo definisati kanale i napraviti plan za društvene mreže i oglašavanje.
 
Kreiraćemo sadržaj, poruke, postove, izabrati fotografije i uraditi dizajn. I naravno, pratiti koliko potencijalnih klijenta dolazi do vas putem različitih kanala koristeći Google analitiku.
Fotografije: Trol Media
05

Oglašavanje / Prodajni tuneli

Vaša publika je rasuta svuda po internetu. Milioni pretraga se svakodnevno dešavaju na Google mreži u potrazi za različitim proizvodima ili uslugama. Ključna reč ne nosi slučajno to ime. Ona potencijalne klijente dovodi do vas. Dalje, od pretrage do prodajnog tunela i od tunela do cilja. Uglavnom je to kupovina.
 
Prodajni levak ili tunel je marketinški izraz za put kroz koji potencijalni kupci prolaze na putu do kupovine. Postoji nekoliko koraka do prodaje, obično poznatih kao vrh (svest o brendu i interesovanje), sredina (želja ili potreba) i dno toka (akcija ili kupovina).
 
Kako ćemo to izvesti?
 
– Kreiraćemo sadržaj i oglase u skladu sa ključnim rečima
– Definisaćemo prodajni tunel i koncept odredišnih strana na sajtu (landing page)
– Pratiti rezultate i usklađivati kampanje
Cvetam digitalna marketing agencija, mi kao tim, vaš biznis posmatramo kao naš. Ukoliko vaš posao napreduje, napredujemo i mi, a osećaj da smo napravili uspeh je nemerljiv. 

Agencija za kreativne koncepte i
marketing Cvetam

Član srpske asocijacije menadžera SAM

Pronađite nas

Cvetam

Marketing agencija
Lukijana Mušickog 11
Beograd

Istražite

Cvetam marketing agencija

Powered by Cvetam. All rights reserved 2022.